Student 2020

Här kan du läsa informationen som har gått ut till alla elever på Nifsarpsskolan om årets studentfirande. Inne i texten hittar du också schema för “utspringet” på studentdagen:

Hej blivande studenter!

Detta är våren då inget varit som det brukar och vi alla blivit trötta på ordet Coronakrisen… Inte heller studentexamen kommer att bli exakt som den brukar, eftersom vi har en hel del nya regler och rekommendationer som vi måste följa (läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida, länk finns i slutet av dokumentet). Vi vill förstås att Din studentexamen ska bli en minnesvärd och trevlig dag ändå, och vi har funderat över olika möjliga lösningar. Det vi kommit fram till och beslutat är:

Studentexamen sker som planerat på Nifsarpsskolan lördagen 6 juni 2020.

• Firandet på skolan och utspring kommer att genomföras klass- eller gruppvis vid olika tidpunkter under dagen i följande grupper:
    • BA17
    • FTK17 + FTP17
    • FTM17 + NBS17
    • FTT17A
    • FTT17B
  • Varje klass/grupp kommer att vara på skolan i en och en halv timme innan utspring.
  • Studenterna släpps in genom infarten mot Höreda-vägen på utsatt tid (se nedan för respektive klass/grupp).
  • Dagen börjar med att klassen/gruppen samlas utomhus med mentor för en lättare måltid, som en picnic. Självklart får du en liten påse med denna picnic-mat av oss. Här finns tillfälle att mingla med dina klasskompisar, ta egna kort och fylla på med energi. Detta beräknar vi tar ungefär trettiofem minuter.
  • Därefter tar klassen studentfoto. Det tar ungefär tio minuter.
  • Klassen samlas med mentor i ett klassrum för betygsutdelning, tal, koll på stipendieutdelning och allmänt avskedstagande. Här spenderar du ytterligare trettiofem minuter.
  • Utspring på framsidan klass/gruppvis. Här kommer vi att låta er välja vilken musik ni vill springa ut till, och ha en ordentlig ljudanläggning på plats. Ni behöver tillsammans bestämma en låt (som vi kommer att kolla är lämplig) och meddela detta till Lasse Ugarph per mejl senast 5 juni.
  • Anhöriga tar emot efter utspring. På grund av de restriktioner som finns för folksamlingar kommer varje elev att få ha två anhöriga som tar emot utanför skolan. Vi kommer att skicka ut 2 biljetter till varje elev (till folkbokföringsadressen), och för att släppas in till utspringet måste dina anhöriga visa upp denna biljett. Alltså – har dina anhöriga ingen biljett, blir de inte insläppta innanför grinden!
  • Varje klass/grupp har sedan tjugo minuter på sig från utspring till samtliga måste lämna området, för insläpp av nästa grupp anhöriga.

Tidsschema för klasser/grupper:

Klassernas/gruppernas tid har lottats ut för rättvisans skull och bytes ej!!!

Klass/grupp Ankomst Foto Utspring
FTT17A 09.30 10.00 11.00
FTK17+FTP17 10.15 10.45 11.45
FTM17+NBS17 11.00 11.30 12.30
FTT17B 11.45 12.15 13.15
BA17 12.30 13.00 14.00

Även om det är student så gäller förstås de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och vår regering. Det betyder att vi ska hålla avstånd, undvika trängsel, tvätta händerna ofta och absolut inte utsätta andra för smitta. Du måste alltså stanna hemma ifall du känner dig sjuk och har symptom som feber, ont i halsen, hosta eller allmänna förkylningssymptom. Det innebär också att personer som tillhör riskgrupper, till exempel personer över 70 år, inte ska delta i studentfirandet.

• Något som däremot är precis som vanligt är att det inte är tillåtet med alkohol på skolans område. Vi kommer att kolla och beslagta eventuell alkohol ni har med er. Studenter som är uppenbart berusade kommer vi också att avvisa innan utspringet. Vi vill också påminna om att det inte heller är tillåtet att förtära alkoholhaltiga drycker på allmän plats.

Några av er blivande studenter kommer vi att kalla in någon dag under sista veckan för stipendieutdelning. Detta kommer att filmas, och visas för alla klasser på examensdagen. Håll utkik i din mejlbox, så du inte missar ifall du blir kallad!

Vi ses den 6 juni!