Nifsarpsskolan håller stängt – detta gäller

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och håller Nifsarpsskolan stängd tills vidare på grund av rådande omständigheter kring coronasmittan,

Skolan har gått över i distansundervisning för att undvika smittspridning.

Detta innebär alltså att undervisningen fortsätter men i annan form.

Det här blir en utmaning för oss alla men vi litar och tror på att vi med gemensamma krafter ska ta oss igenom den här mycket speciella situationen på ett bra sätt.

• Det  är alla elevers ansvar att hålla sig uppdaterade genom att läsa mejl som skickas ut från skolans mentorer och lärare via skolans mejladress.
  • Det är också alla elevers ansvar att följa instruktioner och lösa uppgifter som skickas ut via mejl.
  • Elever som har APL fortsätter sina APL-perioder som planerat.

All viktig information kring Nifsarpsskolans verksamhet hittar du här på vår hemsida och på vår Facebooksida.

Ladda gärna ner informationsbladen “När skolan är stängd – information till vårdnadshavare och föräldrar” och “När skolan är stängd – tips och trix för distansundervisning”  under fliken Dokument på hemsidans startsida.

Längst ner på sidan svarar vi på några av de vanligaste frågorna.

Du är också välkommen att höra av dig om du undrar över något:

Kontakta Mats Klasson: 0381-132 01
mats.klasson@nifsarp.se

———————————————

Frågor och svar:

Ska man sjukanmäla sig om man blir sjuk under tiden som skolan är stängd?
Svar: Ja, du ska sjukanmäla dig som vanligt på telefonnummer 0515- 436 27  om du blir sjuk och hålla kontakt med din mentor.

Påverkas mitt CSN nu när jag inte kan vara i skolan och ha undervisning som vanligt?
Svar: Nej, ditt CSN påverkas inte av att skolan är stängd om du deltar i skolarbetet och är närvarande, alltså löser uppgifter som du får av dina lärare.

Hur kontrollerar skolan att eleverna verkligen gör uppgifter som de får under tiden som skolan är stängd?
Svar: Vi kommer att ha daglig kontakt med våra elever. Lärare i olika ämnen skickar ut uppgifter och instruktioner via mejl och det är elevernas ansvar att läsa sina mejl och lösa uppgifterna. Vi följer skolschemat och har lärarledda lektionspass via Google Meet som är en videochat. Att inte närvara vid dessa möten eller låta bli att lösa uppgifter räknas som frånvaro.

Hur löser skolan de praktiska momenten i undervisningen när skolan är stängd?
Svar: I många fall är det möjligt att lägga in APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi kan också planera om vårterminen, lägga huvuddelen av teorin de kommande veckorna och koncentrera oss på de praktiska momenten när skolan öppnar igen.

Kommer de elever som går i årskurs 3 verkligen att hinna bli klara och få sin examen?
Svar: Ja, det är vår absoluta målbild. Vi ska göra allt vi kan för att alla elever ska få sin examen som planerat.

Kommer läsåret att förlängas och sommarlovet börjar senare?
Svar: Det är för tidigt att svara på.

Hur länge kommer skolan att vara stängd?
Svar: Det vet vi inte i nuläget, vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.